In dit decembernummer

“IK GOOI ALLEEN WEG WAT NIET MEER BRUIKBAAR IS!”
De Hoogstraatse Maand - december 2018Bram Leestmans is een creatieve duizendpoot.
Hij geeft oude wagens (Bedfords), caravans en meubels een tweede leven door ze eigenhandig om te bouwen.
Zijn klanten vinden de weg daarvoor naar Rijkevorsel. “Maar ik wil doodgraag terug naar Hoogstraten komen”, zegt hij. Ik zoek een pand dat groot genoeg is om er mijn zaak in onder te brengen”.


NAWEEËN VAN DE VERKIEZINGEN
Marc Van AperenDe verkiezingen zijn enkele weken achter de rug. De euforie is gaan liggen, de ontgoocheling is doorgespoeld. Alleen de toekomst is nog van tel en alle verkozenen kijken uit naar 1 januari 2019. Wij peilden bij niet-herverkozen raadsleden naar hun mening. En waar zijn de kiezers van Vlaams Belang gebleven?


CURIEUZENEUZEN MOSTERDPOTTEN!
Curieuze neuzen‘Curieuzeneuzen’ was de naam die de krant De Standaard gaf aan een project waarin de luchtkwaliteit in Vlaanderen in kaart werd gebracht. Voor dit grootschalige wetenschappelijk onderzoek rekende men op de medewerking van de Vlamingen. Met het rapport onder de arm trokken wij naar Tim Nawrot die als milieu-epidemioloog de Hoogstraatse resultaten onder de loep neemt.


DE ZAGERIJSITE IN MINDERHOUT KRIJGT INVULLING
Site Van ErckOp de 8.800 m² braakliggende gronden in het centrum van Minderhout, waar ooit zagerij Van Erck stond, wordt gewerkt aan een inbreidingsproject met in totaal 59 appartementen en 6 woningen. Het project is een voorbeeld van bouwen binnen een dorpskern met uitbreiding van het aantal wooneenheden zonder te raken aan de open ruimte.


STRAAT IN DE MAAND
De DriehoekstraatDe Driehoekstraat mag dan al midden in het dorp van Meer liggen, lang niet iedereen kent dit kleine straatje. Maar daar komt nu toch echt wel verandering in. Het vergeten straatje van weleer krijgt een nieuwe toekomst!


En ook: Persoverzicht 2018 (deel 1 – januari tot juni) • Voorgoed winteruur of liever zomertijd? • De Kempische vergadercultuur • Gust Muësen in Engeland • Sporen van middeleeuwse gebouwen in Minderhout • MeerKunst: eigen atelier zegen voor kwaliteit • Sportverslagen •  en zoveel meer!