December 2019

EEN GOEI GEBUURTE IS BELANGRIJK
Buizelhoek en Westhoek vieren feestBuizelhoek viert 40 jaar en Westhoek zelfs 50 jaar! Reden genoeg dus om een babbel te doen met vertegenwoordigers van de twee Hoogstraatse gebuurten.
Er werd stevig verteld: over een geit in de raadzaal, een vergeetachtige chauffeur, gaten in de elektriciteitspaal, een ongelukske bij een lift, een gebuur in de kruiwagen en prijsduiven in de slaapkamer…

 


APPLAUS VOOR DE AANKOOP VAN ‘T SLOT
Het Slot bestaat 50 jaar... en maakt een doorstart!Jeugdhuis ’t Slot in Wortel vierde een paar maanden geleden haar 50-ste verjaardag. Dat werd mee mogelijk dank zij het genereuze aanbod van Jaak en Jeanneke Aerts-De Clerck die de ouderlijke boerderij aan de Boomkes al die jaren gratis ter beschikking stelden van de Wortelse jeugd.
Nu nam het gemeentebestuur zelf unaniem de beslissing tot aankoop van de gebouwen, over de partijgrenzen heen.


WIJNDOMEIN HOOGSTRATEN GAAT VOLUIT VOOR KWALITEIT
Wijndomein HoogstratenJe verwachtte het niet meteen: “Wijndomein Hoogstraten…”
Steve Schrijvers en Leen Delcroix plantten in Minderhout in 2015 druivenstokken. Samen met Paul Depauw en Charis Kamoen vatten zij het plan op om wijn te produceren. Sommige wijnrassen gedijen immers goed op de Kempense zandgrond.
Vorig jaar werd de eerste Muscaris gebotteld en die vond al snel zijn weg naar de wijnliefhebber.


STRAAT IN DE MAAND: DE METERKENSSTRAAT IS OOK EEN WIJK
De laatste nieuwe inwoners: Simon Lenaerts en Sara Driesen met hun kinderen Cas en MonaEén kilometer uit het centrum van de stad, een straat en een pleintje met vijf huizen, een twintigtal woningen in wat vermoedelijk de oudste wijk van Hoogstraten is. En geen één van de huizen is hetzelfde, al lijken ze sterk op elkaar want ze zijn destijds allemaal gebouwd door “De Kleine Landeigendom”.


DE KRUIDENDOKTER VAN MINDERHOUT
René De Vrij en HildaAl meer dan vijftig jaar woont René De Vrij in Minderhout. Wij hoorden over hem spreken als “kruidendokter”, maar in een babbel komt er nog heel wat meer aan bod. De verschrikkelijke ervaringen bij het uitbreken van de oorlog, gaan vrijen met de fiets, wonen in Westmalle en Minderhout… Al vroeg legde hij zich toe op biologisch tuinieren en kreeg hij interesse in het maken van zalven, tincturen en andere geneeskundige producten die moeder natuur ons geeft.


EN OOK:
Rob en Rian Hoeck naar de Ardèche Persoverzicht 2019: januari – juni • Robbe Meyvis schittert in WK meubelmaken ’t Ver-Zet-Je werkt al een jaar vanuit ‘De Feftig’ Een nieuw boek: “De zeven levens van deken Lauwerys” En zoveel meer…