In dit februarinummer

50 JAAR “HOTELSCHOOL” EN DE HOOGSTRAATSE HORECA
50 jaar Hotelschool en de horecaIn 1967 startten de Ursulinen een hotelopleiding. 50 jaar later is VTI Spijker uitgegroeid tot een vaste waarde.
Dat is zeker een reden om een afgestudeerde VTI-er uit elke decennium aan de tand te voelen over de erfenis van diens schoolopleiding.


HOE WARM WAS HOOGSTRATEN?
De Warmste WeekDe StuBru-actie Music For Life is al enkele jaren een vast onderdeel van de eindejaarsdrukte. De Warmste Week weet overal een golf van activiteiten los te weken. Hoe warm was Hoogstraten de voorbije maanden? Wij deden een greep uit de acties die ons gemeld werden.


HET LAATSTE POLITIEKE WERKJAAR
Verkiezingsdebat 2012Terwijl in grote steden de verkiezingskoorts al flink de kop opstak, blijft het in Hoogstraten nog rustig. Toch komen ook hier de verkiezingen van 14 oktober 2018 in zicht. Het huidige bestuur legt in afwachting de plannen voor het laatste jaar op tafel ter goedkeuring.


AAN HET HOOFD VAN VRT START-UP
Gitte Van Hasselt
Gitte Van Hasselt, getogen in de Leemstraat in Hoogstraten, staat als prille dertiger aan het hoofd van VRT Start-up, een kleine denktank binnen de VRT. “Een kleine, wendbare speedboat die voor de grote VRT-tanker uit vaart om mogelijke nieuwe routes te verkennen,” zegt ze zelf.

En ook: Dit is onze straat: De Donckstraat, Graafschap Hoogstraten bestaat vijfhonderd jaar, Jong talent kiemt in het Stedelijk museum, Wie krijgt de cultuurprijzen 2017?, Zijn Wortelaren bruggenbouwers?, Líu Kit Kau en zijn vrouw Cheng Chi Fong, Coöperatie Hoogstraten tevreden over 2017, Wie wordt Sportman en Sportvrouw van het jaar … en zoveel meer in dit extra dik februarinummer!