In het februarinummer

Heidy Rombouts, een vrouw met een Plan

Heidy Rombouts, directeur Plan International België

Heidy groeide op in de veilige en geborgen gemeenschap van Meerle. Na haar rechtenstudies spreidde ze haar vleugels, ze woonde en werkte in Zuid-Afrika, Rwanda, Mali, Kenia en de VS, waar ze in Washington werkte als adviseur aan de Wereldbank. Deze zomer keerde ze met haar gezin terug naar België en sinds 1 september werkt ze als kersverse directeur voor Plan International België, een nieuw hoofdstuk in het gezinsleven.
Heidy praat honderduit over haar passies: mensenrechten, ontwikkelingssamenwerking, gendergelijkheid.

Cultuurhuis in een groene zone eind 2024

Het nieuwe Cultuurhuis komt op de zone van de Pax

Hoogstraten gaat in een stroomversnelling.
Na de bouw van een WoonZorgCentrum en een zwembad volgden de plannen voor een nieuw dienstencentrum op de plaats van het oude rusthuis. Het sportpark krijgt intussen stilaan vaste vorm, de bouw van een gymhal ging al van start.
Maar de roep om een volwaardig cultureel centrum, cultuur- of gemeenschapshuis klinkt al heel lang. Met de keuze van een locatie en het afsluiten van een erfpachtovereenkomst werd onlangs de definitieve stap gezet.
De ideeën zijn gerijpt, het kader vastgelegd. De stad gaat nu op zoek naar de geschikte firma die voor haar een definitief ontwerp kan opmaken en de werken uitvoeren.

“Maar met twee kindjes is het wel organiseren!”

Twaalf jaar geleden gingen wij op bezoek bij 4 Hoogstraatse jongeren die hun ziel verknocht hadden aan de sport. Eén ervan was de 23-jarige Gitte Bartholomeeusen uit Minderhout.
Gitte was ruiter bij de Landelijke Rijvereniging De Paardenvrienden uit Wortel. Voor haar was de paardensport niet alleen een fijne ontspanning maar ook een passie.
“Meer moet dat niet zijn”, vertelde zij toen. Is die passie er vandaag nog altijd?

Wie houdt/maakt ons gezond in Covid-19-tijden?

‘Knuffelcontact’ zal dan wel het woord van het jaar zijn, maar woorden zoals ‘eerstelijnszorg’ en ‘eerstelijnszones’ zijn ook niet van de lucht.
Twee begrippen die ons de moeite leken om er eens wat dieper op in te gaan. Te meer omdat er zeker in deze Covid-19-tijden nogal wat organisaties doorheen onze gezondheidszorg fietsen.
Daarom dus: wie is wie, wie of wat behoort bij wie of wat?

SkypegesprekDe avontuurlijke speelplekken van Krambamboul

Amelie, Ilse en Jörn deze winter in een besneeuwd Bayern

Ilse Pauwels werd in juni 1971 geboren in Hoogstraten en groeide op in de Gemeentestraat in Minderhout als dochter van Harry Pauwels en Zeva Laurijssen.
De liefde voerde haar later nog verder, naar onze oosterburen in Duitsland. Daar bouwde ze samen met man Jörn en dochter Amelie haar leven uit.

Corona zorgt voor meer golfspelers, ook in Hoogstraten

In 2020 kwamen er in onze provincie bijna drieduizend golfspelers bij. De provincie telt ondertussen bijna 14.000 actieve golfers. Golfclubs mochten tijdens de eerste lockdown al op 4 mei terug open, lang voor andere sportclubs, en moesten niet sluiten tijdens de tweede lockdown.
De vier Hoogstratenaren die we aan het woord laten, vertellen met duidelijk plezier over hun liefde voor de golfsport…

EN OOK: Geen vaccinatiedorp in de veiling • Vrijheid: winkelen of doorrijden? • Straat in De Maand: Nieuw Dreef in Meersel-Dreef • Afscheid van Annie Desmedt • Het welzijn van de burger… • BRAND! BRAND! – Een vurige expo over brandstichters en pompiers (2) • De natte droom van Hoogstraten – aflevering 5: Het dringt (nog) niet door… • Ruth Govaerts tekent • Door corona geen cultuurprijzen 2020 • Alweer omzetrecord voor Coöperatie Hoogstraten • Sportraad op zoek naar sporttiener 2020 • Nieuwe gezichten in het HVV-jeugdbestuur • Anton en Dirk Brosens zijn Keizer van de Noordhoek • en zoveel meer…