Een primeur voor Meersel-Dreef

GARDIAAN, eerste Kapucijnenkloosterbier van België uit… Meersel-Dreef!

Gardiaan - bier uit Meersel-Dreef
Gardiaan blond

Vrijdag 21 juni, werd dit Kapucijnerbier voorgesteld in het klooster van Meersel-Dreef. Dit alles in samenwerking met brouwerij Het Nest uit Oud-Turnhout. Een heuse primeur, want de Gardiaan blijkt het eerste kapucijnerkloosterbier in België (en het tweede in de wereld).
Het hoofd van een kapucijnenklooster is de gardiaan, die verantwoordelijk is voor het klooster, zijn volgelingen en het goede werk dat zij verrichten voor ieder van ons. Uit respect voor dit goede werk, kreeg het nieuwe bier deze naam.
Volgens de brouwer gaat het om een ‘zacht blond biertje met florale en fruitige toetsen’. Tevens heeft het ‘een zachte bitterheid’ en een toegankelijk alcoholpercentage van 5,8% vol.
Foto: Gardiaan Kenny Brack met een… Gardiaan

Gardiaan Kenny Brack met een... Gardiaan

Etiket
Voor de orde van kapucijnen is Sint-Franciscus een zeer gewaardeerde en gerespecteerde heilige. Het verhaal van Sint-Franciscus en de wolf van Gubbio is misschien wel het bekendste en toont op een mooie manier de spiritualiteit waarvoor hij staat.
Om het merk een unieke visuele identiteit mee te geven, maakte brouwerij Het Nest in samenwerking met broeder Jo uit Meersel-Dreef, een visualisatie van dit bekende verhaal. De tekening siert het etiket van het nieuwe kloosterbier.

Gardiaan - Kapucijnenkloosterbier