In dit januarinummer

JEF VAN BAVEL BEGELEIDT STARTENDE ONDERNEMERS

De Hoogstraatse Maand - januari 2022Geboren en getogen in Meer engageerde Jef Van Bavel zich volop in de plaatselijke chiro en in Meermarkt. Met de Cahier verbreedde hij de horizon, hij maakte er vrienden voor het leven. Zijn studies voerden hem naar de bank- en verzekeringswereld, waarna hij het AXA-kantoor van zijn ouders overnam.
Op zijn 46ste volgde er evenwel een voor velen onverwachte carrièreswitch, Jef koos voor een engagement in de non-profitsector.
DHM sprak met een gedreven Merenaar!

 

 

“IK ZIE EN VOEL HEEL VEEL DANKBAARHEID”

Fons Fransen aan het werk in Weelde“Tot zeker in april zijn we hier nog bezig, misschien zelfs nog langer” zegt Fons Fransen. Hij begon op 1 juni als een van de zowat 15 Hoogstraatse vrijwilligers in het vaccinatiecentrum in Weelde. “Wekelijks ga ik er drie maal naar toe. Je weet nooit wanneer je moet gaan en voor hoelang. Het is pas de dag voordien dat je gevraagd wordt te komen. Het hangt er echt vanaf hoeveel mensen er zich hebben aangemeld voor een vaccinatie.” Daar ziet hij een brede doorsnede van onze bevolking passeren. DHM ging langs bij Fons.

 

 

NA 19 JAAR VERLAAT MIA JANSSENS HAAR BLOEIENDE DORPSWINKEL

Mia Janssens verlaat De PlataanMINDERHOUT – “Wat zal ik mijn klanten missen”, zegt Mia Janssens, “maar op 7 januari 2022 trek ik de deur van De Plataan achter me dicht en nemen Ian Driessens en Nele Vermeiren de zaak over. Nele is de kleindochter van Gust Vermeiren, de eerste uitbater van de winkel. De cirkel is dan rond, zeg maar.”

 

 

 

 

RICHARD EN MARLI NEMEN AFSCHEID VAN ’T BEEKSKE

Richard Jochems en Marli Aerts nemen afscheid van 't BeekskeMEERSEL-DREEF – Er is een tijd van komen en een tijd van gaan. Na bijna 27 jaar besloten frituuruitbaters Richard Jochems en Marli Aerts om te stoppen met ’t Beekske.
De uitbating van Frietkot ‘t Beekske op de Paterswielparking lieten ze over aan opvolger Leon en zijn team.

 

 

 

 

SkypegesprekKATRIEN MEYVIS EN BENNY FRANSEN IN CHÉOUX/RENDEUX

Benny Fransen en Katrien MeyvisWallonië mag dan minder exotisch lijken dan de andere buitenlanden die in deze Skype-rubriek aan bod komen. Toch is het cultuurverschil duidelijk merkbaar. Vlamingen die in contact komen met onze Waalse landgenoten doen dat meestal tijdens hun vakantie in groene heuvelende landschappen. Maar er zijn ook steeds meer Vlamingen die de stap wagen en er simpelweg (definitief) gaan wonen en werken. En tot die categorie behoren Katrien en Benny.
DHM sprak met twee tevreden Walen.

 

 

En ook: Genoeg windmolens in Meer • Een escaperoom in het museum • Raakt de gemeentelijke spaarpot opgebruikt? • Pers-jaaroverzicht 2021 juli-december • Stikstof is ook een groot Hoogstraats probleem • Wandelen of fietsen langs 105 poosplaatsen • De langste rechtdoorstraat van Hoogstraten: de Terbeeksestraat • Ook op onze zandgrond werkt de tuin als een spons •  “Chique gebouwd” in het Stedelijk Museum • Een nieuwe schouwkap op de Laermolen • HVV aan de leiding halfweg… en zoveel meer!