In dit januarinummer

LAATBLOEIER MET BURGEMEESTERSSJERP
Het lijkt wel of de politiek in het DNA van de familie Van Aperen zit.
Na 24 jaar burgemeesterschap van zijn broer Arnold is het nu tijd voor Marc Van Aperen om de sjerp aan te binden.
De ambitie was er al lang en dus vertrekt hij met een dankbaar gevoel vanuit Meer naar het stadhuis in Hoogstraten.


HOOGSTRAATSE BRIEVEN REDDEN LEVENS
Schrijfmarathon voor AmnestySchrijfmarathon in Hoogstraten. Twaalf uur lang lopen mensen zaal Pax binnen om brieven te schrijven voor Amnesty International. Jaarlijks organiseert deze organisatie een massale briefschrijfactie voor de verdediging van de mensenrechten. We gingen even langs.


WORD WA(A)R MET MON GEVEER
Mon GeveerMon Geveer, alias Simon Den Haerynck, heeft er als rapper en slam poet al een heel parcours opzitten. Eerder was hij in Hoogstraten al te zien in de Cahier. Nu staat hij met zijn kompanen op grote podia en binnenkort dus ook in Hoogstraten. Tijd om eens te polsen hoe hij daar geraakt is.


ZWEMMATHON VERDUBBELT OPBRENGST
Zwemmathon 2019De Zwemmathon ten voordele van de Warmste Week kende in het weekend van 24 november een  succesvolle tweede editie. Deze Zwemmathon voor het goede doel werd in Sportoase georganiseerd door het Hoogstratens Zwem Team (HoZT).


STRAAT IN DE MAAND: SCHUIVENOORD
Natuur en rust zijn kenmerkend voor deze verbindingsweg tussen de Strijbeekse Weg en de Chaamseweg. Ook wie hier woont, houdt van de rust en de natuur. Slechts af en toe passeert er een auto, vrachtwagens komen er zelden, tenzij bestemmingsverkeer voor het enige landbouwbedrijf.

En ook: Skypen met Jan Huybrechts in Thailand • Column: ’t Is de schuld van de kiezer! • Stadhuis: Daar is de Heilig Bloedverkaveling weer. • Persjaaroverzicht deel twee: juli – december 2018 • 500 jaar graafschap Hoogstraten • Welkom in Hoogstraten • HVV in de problemen! • Win je inkomkaart voor de Superprestige! … en zoveel meer…