In het januarinummer

Genieten van de journalistieke Vrijheid

De Hoogstraatse Maand - januari 2021

“Het staat in de gazet”, een veelgehoorde uitspraak. En als het in de gazet staat dan is het waar.
Maar eer het zover kan zijn, moet er ook iemand dat in de krant gezet hebben. De journalist!
Het Laatste Nieuws en de Gazet Van Antwerpen/Het Nieuwsblad hebben daar een regiojournalist voor, iemand van ter plekke, met voeling voor wat er hier waait en draait.
Wij hadden dus een leerrijke babbel met onze regiojournalisten Toon Verheijen en Ronny van den Ackerveken over hun stiel en onze streek…

“Ik wil elke morgen opstaan met een roze bril…”

Ria De Bont

Ria de Bont is weduwe en ze heeft twee dochters. Het mooiste geschenk van Willy, haar man, zo zegt ze. Het gezin Lauryssen – De Bont woonde op de Bredaseweg. De herinneringen aan het huis deed haar na de dood van haar man verhuizen naar de Desmedtstraat. Willy was door het dak van de garage gevallen en stierf na een lange lijdensweg. Ook Ria kreeg later af te rekenen met gezondheidsproblemen. Gelukkig heeft ze een vriend, een Jack Russell, James De Bont, alias James Bond. De ‘geheimagent’ die aan haar zijde staat in een levensverhaal dat niet bepaald over rozen is gegaan…

Sportpark Wereldakker nadert zijn definitieve vorm

Sportpark Wereldakker

Na de beslissing over de bouw van een gymhal in juni 2020 werd in november de erfpachtovereenkomst aan de gemeenteraad voorgelegd.
Twee weken later volgde de beslissing over een kunstgrasveld. Het sportpark Wereldakker zit duidelijk in een stroomversnelling maar toch heeft de gemeenteraad nog geen definitief globaal plan gezien.

Familiehulp ziet de zorgaanvragen toenemen

Familiehulp

Ondanks de coronacrisis gaat Familiehulp onverminderd door met haar activiteiten in de thuiszorg.
Het zijn moeilijke tijden, maar de veiligheid van de eigen medewerkers en de cliënten krijgen de hoogste prioriteit. Hoewel er duidelijk een groeiende zorgvraag is, komt de hulpverlening niet in het gedrang.

Laat Wortel vooral een dorp blijven!

De Markvallei in Wortel

Wat op 23 april een feestelijk ‘dorpsgesprek’ moest worden, werd door corona, een op 19 oktober livestream uitgezonden bespreking van de studieresultaten.
De kijker thuis kon via chatberichten zijn mening kenbaar maken. Daarmee is het werk van AR-TUR, het centrum voor architectuur, stedelijkheid en landschap in de Kempen, bijna afgerond.
Nu is het aan het stadsbestuur om samen met de inwoners van Wortel, zoveel mogelijk van de voorstellen en ideeën verder uit te werken en waar mogelijk uit te voeren.

Fraaie bouwplannen voor Den Dijk

Den Dijk

Als alles volgens plan verloopt, wordt na de gemeenteraad van januari 2021 de bouwaanvraag van lokalen voor de
jeugd bij Den Dijk ingediend.
De KSA, KLJ en de Plussers krijgen een nieuwe stek in een gebouw met o.m. een polyvalente zaal die ook voor de speelpleinwerking zal gebruikt worden.

EN OOK: Waarheen met de ruimte in Hoogstraten?  • Jonge boeren vragen bedrijfszekerheid Straat in De Maand: De Venneweg in Meer Persoverzicht Juli-December 2020 HVV vindt zichzelf opnieuw uit Natuurgebieden kreunen onder belangstelling Skype: Dirk Sprangers van Minderhout in Queensland De natte droom van Hoogstraten (aflevering 4): Groendaken, ook hier een uitdaging?Vernieuwd HVV in sportpark Wereldakker Marc Van Gestel kijkt terug op het pechjaar • en zoveel meer…