In dit zomernummer

EEN VRIJE ZIEL IN EEN HIPPE FOODTRUCK

De Hoogstraatse Maand - zomer 2021 juli&augustus

“Maak je geen zorgen over een gesprek met Karen” zei Ellen , een vriendin en medewerkster van Karen, me nog geruststellend. “Die babbelt toch aan één stuk door”.
En inderdaad gedurende anderhalf uur onlinegesprek legde Karen van den Keybus heel haar ziel op de fileertafel. Was het nu die van de Vleeshalle of van één van haar foodtrucks? Eén zaak werd me al snel duidelijk. Deze vrije ziel is het fundament van het aandoenlijke enthousiasme waarmee ze vijf zaken runt. Van Mexicaanse taco’s tot Vlaamse patat, niets lijkt haar vreemd. Karen blaakt van ondernemingszin en durf, waarbij creativiteit en ‘het concept’ de stuwende krachten zijn. 

EEN DEFIBRILLATOR AAN DE VOORDEUR

Brigitte Broers en haar defibrillator

Het voorval met Christian Eriksen op het EK voetbal toonde nog maar eens het belang van reanimatie en de nabijheid van een defibrillator.

Brigitte Broers van de Gestelsestraat 20 te Meer, die sportverzorging en massage doet en vrijwilliger is bij het Rode Kruis, werkt mee aan beide zaken. Ze besliste ook om een defibrillator naast de voordeur van haar woning te hangen. 

12, 13 EN 14-JARIGEN STRIJDEN OM 11 NATIONALE TITELS

De organisatie: Het stadsbestuur, Hoogstraatse spurters en Hoogstraatse Bicycle Club

Goed nieuws voor de wielerfans in Hoogstraten. Op zondag 15 augustus zullen zo’n 300 renners tussen 12 en 14 jaar vanop de Vrijheid de strijd aangaan voor de nationale titel tijdens een tijd- en wegrit.
Stad Hoogstraten organiseert het Belgisch kampioenschap wielrennen voor aspiranten in het centrum van Hoogstraten. Initiatiefnemers zijn de Hoogstraatse Spurters samen met de Hoogstraatse Bicycle Club. Kristof Van Gestel en Jeff Snyers kijken alvast vooruit.

STRAAT IN DE MAAND: SEBASTIAANSHOF IN MEER

Jimmy & Raf, inwoners van het Sebastiaanshof

Binnen de bedrijventerreinen van de vroegere brouwerij Sterkens kon een kleine privé verkaveling gerealiseerd worden.
Ze ligt aan een half elliptische straat. In 2016 moest er een nieuwe straatnaam voor gekozen. Sebastiaanshof haalde het toen van Ster-Ale straat, Asterstraat en Brouwershofstraat.
Een logische keuze met respect voor de geschiedenis van de site. 

ACHTER DE SCHERMEN VAN HET VACCINATIECENTRUM IN WEELDE

Het vaccinatiecentrum in Weelde

In ons maartnummer 2021 informeerden we uitgebreid over de opbouw van de vaccinatiecentra Turnhout en Weelde.
De gemeenten kregen binnen de kortste keren een toch wel complexe operatie voor elkaar. Ondertussen draaien de centra op volle toeren en tot eenieders tevredenheid.
Voor ons reden genoeg om andermaal achter de schermen te gaan kijken. Te meer omdat de werking van het vaccinatiecentrum Weelde gecoördineerd wordt door centrummanager Geertrui Coenegrachts, afkomstig uit Minderhout.

Skypegesprek VAN STOCKHOLM NAAR PARIJS: DE MODEDROOM ACHTERNA

Heleen Van Valckenborgh

Na een apart studieparcours en via een ommetje langs Stockholm, belandde de Minderhoutse Heleen Van Valckenborgh uiteindelijk in Parijs, één van de modehoofdsteden van de wereld.
Ze werkt er in de sector waarvan ze al van in het begin droomde en geniet er met volle teugen van dat ze die droom heeft kunnen waarmaken. Of Parijs ook voor altijd haar woonplaats zal zijn, is echter geenszins zeker. Want het verlangen om terug in België te wonen sluimert in het achterhoofd…

EN OOK: Hoe sparen DHM-medewerkers zoveel mogelijk leidingwater? • Mobiliteit blijft Hoogstraten-dorp beroeren • Met Jos Stoops het dak op • Hof Ter Smisse en Bloemenboetiek maken plaats voor Dego project • Fietsen van Oost naar West • Wortel-Kolonie dicht bij een erkenning als Werelderfgoed • Werkvloer zoekt technische diploma’s • Antilliaanse Feesten Piti • Genieten in Stedelijk Museum en Expo 38 • Van de Boomkes naar de Chillmill tot de Graanbar • Werken aan het klimaat in het Noorden en Zuiden • Senna Roos of Karin Donckers naar Tokyo?

Een abonnement?Dit blad kopen?