In dit juli-augustusnummer

EQUAL IDIOTS: WE BLIJVEN RAKKEN!

Zomernummer juli-augustus 2024 - De Hoogstraatse Maand

Door zijn job als presentator op Studio Brussel en de rubriek Klassiekers in Iedereen Beroemd is zanger-gitarist Thibault Christiaensen prominent aanwezig in het medialandschap. Rond Equal Idiots, samen met Pieter Bruurs de punkband met Hoogstraatse roots, bleef het lange tijd wat stiller. Maar plots zijn ze weer volop in the picture. Eind april verscheen een nieuwe single “I am the light”, voorbode van een nieuw album dat eind september uitgebracht wordt. Op VRT-MAX staat een flitsende reportage “De Kempen in Japan”, waarin de Equal Idiots gevolgd worden op hun toer in Japan, samen met een andere Kempense punkband The Priceduifkes.
En herlees ook even ons interview met E.I. uit … 2016!

Vanuit het stadhuis
GEMEENTERAAD GAAT DE LAATSTE MAANDEN IN

Moeilijk fietsen op de vrijheid

De gemeenteraad moest zich in de zitting van eind mei niet meteen over spectaculaire dossiers uitspreken. We zitten intussen natuurlijk ook al in de laatste rechte lijn naar de gemeenteraadsverkiezingen van oktober. Wel op de agenda: vrijetijdsparticipatie van kansengroepen, onteigeningen voor het fietspad van De Mosten naar Meersel-Dreef, een veiliger kruispunt Meerdorp – Meerleseweg, maatregelen voor fietsers o.m. in de Vrijheid in Hoogstraten en in Minderhout, en een indexering van de prijzen voor assistentiewoningen en het woonzorgcentrum.

Is er werk aan de winkel voor het nieuwe bestuur?
HOE TEVREDEN IS DE HOOGSTRAATSE BURGER?

Voor de vierde en laatste keer duiken we nog eens in de cijfers van de Gemeente-Stadsmonitor.
In deze website van de Vlaamse overheid vind je 14 thema’s waarop lokale besturen actief zijn, met meer dan honderd indicatoren uit een driejaarlijkse volksbevraging en andere gegevens uit allerlei bronnen. Deze keer kijken we hoe de Hoogstratenaar zich voelt en hoe tevreden hij is over zijn buurt en gemeente. De cijfers komen voor het grootste gedeelte uit de bevraging, die werd afgenomen in de eerste helft van 2023. Er lijkt overigens inderdaad nog wel werk aan de Hoogstraatse winkel…

Straat in De Maand: de Meerleseweg in Meer
DE STRAAT VAN DE MEERSE BURGEMEESTERS

De Meerleseweg vertrekt vanuit het dorpscentrum van Meer.
Door de gehuchten Dorp en Ipenrooi vormt ze een onderdeel van de zuidwest-noordoostlopende verbinding tussen Meer en Meerle.
Het is ook de straat waar wijlen Alfons Sprangers woonde, de eerste burgemeester van fusiegemeente Hoogstraten.
Zijn latere opvolger Arnold Van Aperen, woont er nog steeds.

Verkiezingen
OPEN VLD KRIJGT ZWARE KLAPPEN, CD&V HOUDT STAND

De stemcomputers worden afgesloten, het stemlokaal gaat dicht. Hoogstraten heeft gestemd. De teerling is geworpen. Wat in de lijn der verwachtingen lag, is effectief gebeurd. De twee uitgesproken Vlaamse partijen N-VA en Vlaams Belang halen samen meer dan 50% van de stemmen in de kieskring Antwerpen. Ook Hoogstraten volgt die trend. Hier verliezen vooral Open Vld, N-VA en Groen fors, maar het is vooral de blauwe formatie die flink in de klappen deelt. Zij valt terug op de helft van de stemmen.

EN OOK:

10.000 condooms en een schep kaviaar… • Restauratie Katharinakerk ligt stil • De voorzittershamer: Paul De Meester, TTK Minderhout • Brandweer: Meer centraal gelegen kazerne moet aanrijtijden verbeteren • De muzikale levensweg van Jef Mertens • De enige nog echte poelier in de ruime regio • Meerse dorpsraad maakt de balans op • En zoveel meer…

Dit nummer kopen?Een abonnement nemen?

Op stap – DÉ Hoogstraatse Kalender