In dit juninummer

IEDEREEN BONDSCOACH, IEDEREEN DUIVEL?

De Hoogstraatse Maand - juni 2021

EURO 2020 wordt van start getrapt op 11 juni 2021.
Dit 60ste EK voetbal was voorzien voor 2020 – maar er zijn vreemdere dingen gebeurd in het afgelopen jaar.
In normale omstandigheden zouden de kantines en café’s als discussieruimte dienen voor voetbalfanaten die zich stuk voor stuk Roberto Martinez wanen en precies weten welke ploeg ze moeten opstellen.
We nodigden telkens twee clubmensen uit. Eentje uit de generatie die het WK van 1986 in Mexico meemaakte en eentje die alleen onze “gouden generatie” Rode Duivels heeft gekend. Het opzet van de discussie is simpel: wie wint het EK dit jaar, en welke 23 spelers selecteren we?

EEN CULTUURHUIS EN EEN ONDERGRONDSE PARKING?

Gravin Elisabethlaan

Er beweegt heel wat in Hoogstraten. Ondanks de coronacrisis ontrolt het stadsbestuur een hele reeks ambitieuze plannen zoals het sportpark, het cultuurhuis, een stadsplein en een ondergrondse parking.
De stemmen uit het stadhuis klinken steeds erg enthousiast en veelbelovend, maar aan de horizon verschijnen donkere wolken. Hier en daar stijgt al een tegenwind op…

DE KLUIS II IS HELEMAAL UITVERKOCHT

Dimitri Deiteren, Projectcoördinator bedrijventerreinen van I.O.K

Ruim 14 jaar nadat het Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan (PRUP) – deelplan De Kluis – door de provincie werd goedgekeurd, hielden het gemeentebestuur en IOK in een van de nieuwe bedrijven onlangs een wegens Corona beperkte inhuldiging van het nieuwe bedrijventerrein. Alle kavels van het bedrijventerrein zijn verkocht, daarmee is het nieuwe industrieterrein volledig volzet. Er staan al een aantal mooie nieuwe bedrijfspanden en er wordt nog volop gebouwd. Tijd voor ons om eens terug te kijken naar de moeilijke ontstaansgeschiedenis van dit omvangrijke project en om nader kennis te maken met een aantal van de bedrijven die er zich gevestigd hebben.

STRAAT IN DE MAAND: LAGE WEG IN MINDERHOUT

Frans De Jonghe en Ria De Keuster

Een van de oudste wegen in de vallei van de Mark: de betekenis van de naam Lage Weg laat zich makkelijk raden.
De verbinding van de kapel van O.L.Vrouw van den Akker tot de Beemden, een straat die uitgeeft op de Bredaseweg, dankt haar naam aan de lage ligging van de weg, die vanaf de Castelréweg in noordelijke richting de Mark volgt.

KEN EN KAREN VINDEN RUST OP HUN ALPACAFARM

Ken Herrijgers en Karen Kenis

“Niemand zou me geloofd hebben als ik twee jaar geleden zou gezegd hebben dat ik iets met alpaca’s zou gaan beginnen. Zoals ook niemand toen zou geloofd hebben dat de wereld voor twee jaar op slot zou gaan”.
Aan het woord is Ken Herrijgers uit Meer. Hij runt een succesvol boekingskantoor en heeft negen medewerkers in dienst. Zijn partner Karen Kenis is leerkracht Frans op het Klein Seminarie. Samen begonnen zij Epic Alpaca Farm.

Skypegesprek EEN TEVREDEN WORTELSE IN GÖTTINGEN

Natalie De Keuster

Niet Duitsland, wel Spanje was Natalie De Keuster’s eerste keuze als bestemming voor een half jaar aan een buitenlandse universiteit in het kader van Erasmus. Maar dat land bleek ook erg populair te zijn voor veel van haar medestudenten.
Het werd Göttingen in Duitsland dus. Dat ze daarmee ook een keuze zou maken die de rest van haar leven zou bepalen, kon ze toen nog niet vermoeden. Na zes maanden zou ze immers naar de Wortelse heimat terugkeren, maar de liefde maakte dat het anders liep. Uiteindelijk bleef ze voorgoed in Duitsland.

EN OOK: Werken in de zorg is niet voor watjes – Yves Bruynen en zijn Pokémonkaart – De natte droom van Hoogstraten (deel 9: VITO werkt aan een duurzame school) – Kim Konings in de Ultratop – en zoveel meer!