In het juninummer

Hoogstraatse kenners over het WK 2018HOOGSTRAATSE KENNERS OVER HET WK 2018
“België moet minstens kwartfinale halen!”
Het waren bijzonder aangename gesprekken met de voetballers van de verschillende Hoogstraatse provinciale ploegen. Het worden later beslist allemaal goede trainers, want ze hadden nu al allemaal een eigen mening. Maar een glazen bol bleek niemand te hebben.


MET DE BUS NAAR BREDA
Met de bus naar BredaOver de stiptheid en het aanbod van het openbaar vervoer in Vlaanderen is al heel wat te doen geweest. Dat zal nog niet snel verbeteren, want deze instelling moet… besparen. Jaren is er geklaagd over het openbaar vervoer van en naar Hoogstraten, maar ondertussen is er veel verbeterd. En kunnen we ook naar Breda?


WAAR IS DE SLECHTVALK GEBLEVEN?
De Hoogstraatse slechtvalkDe voorbije jaren mocht Hoogstraten zich verheugen in de aanwezigheid van een koppel slechtvalken in de toren van de kerk. Nu deze helemaal is ingepakt, is de vraag waar de slechtvalken gebleven zijn. Door de werkzaamheden aan de kerk is de nestbak afgesloten.


EEN GEZONDE TOEKOMST VOOR ’T MARKENHOF?
Bestuur 't MarkenhofHet stadsbestuur wil werk maken van een globaal plan voor de Minderhoutse dorpskern. Hopelijk betrekt men daarin alle belanghebbenden in een gedragen inspraaktraject. Een van hen is vzw ’t Markenhof (de parochiezaal). Een groep vrijwilligers hield deze vzw boven het doopvont.


(VOORLOPIG?) GEEN AFBRAAK OUD RUSTHUIS
Het "oude rusthuis" in HoogstratenHet “oude rusthuis” van Hoogstraten mag niet gesloopt worden. Stedenbouw volgt het ongunstig advies van het Agentschap Onroerend Erfgoed.
Deze beslissing valt het stadsbestuur en het OCMW zwaar. Wat nu?

 


KLASSIEKE TOPMUZIKANTEN IN DEN ROOY
Domein Den Rooy - MeerleMeerle is op 30 juni het decor voor een veelbelovend muzikaal spektakel: ‘Klassiek in den Rooy’. Artistiek leider Robert Groslot programmeerde een tweeledig programma: een wandeling met drie mini-concerten in de namiddag en ‘s avonds een muzikaal sprookje en een pianorecital.


En ook: Dit is onze straat: Blauwen draaiboom • Geluidstrillingen in de St.-Katharinatoren • Een stalen aardbei van drie ton • Contactkoor Resonanz zingt om zichzelf te vinden • “Zuster in Huis”: nieuw in de zorgsector • MAF: kunstgalerie & cultuur- en ontmoetingscentrum • Annelies en haar Saarlooswolfhond • Weg uit Aleppo … en zoveel meer…