In dit meinummer

HET HUMORISTISCH UNIVERSUM VAN GIE SEGERS

De Hoogstraatse Maand - mei 2021

Het begint te kriebelen, de lente is in het land en mensen met groene vingers zijn dan niet meer te houden. Zeker Gie Segers niet.
Deze duivel-doet-al met bakken humor en een groot hart voor de natuur loopt rond met grote plannen.
“Hij loopt altijd rond met grote plannen”, fluistert zijn vrouw Jee (Van Loock) ons glimlachend toe.
Als we de oprit van hun huis in de Sluiskensweg in Meer oprijden, krijgen we Gie onmiddellijk in de gaten. Hij heeft onze komst coronaveilig voorbereid en de buitenkachels op zijn bijzondere terras branden al. Als we rondkijken krijgen we direct een goede indruk van de filosofie van Gie: rommel bestaat niet.

DE CULTUURHONGER IS GROOT

Geert Dehertefelt, programmator van Gemeenschapscentrum Hoogstraten

Zijn achternaam is misschien ongewoon in onze contreien, maar verder is er met Geert Dehertefelt niets aan de hand.
Integendeel, Geert is nu anderhalf jaar programmator van het Gemeenschapscentrum Hoogstraten en hoewel er maar enkele van de door hem geplande voorstellingen mochten doorgaan, zit hij boordevol enthousiasme en ideeën.
Vol goede moed werkt hij in een zwaar getroffen sector aan wat een ‘nieuw normaal’ cultuurseizoen moet worden.

MAAKT PRAATPUNT EEN VERSCHIL?

Hussain, een gelukkige deelnemer van Praatpunt Hoogstraten

“Zahra heeft lekker Pakistaans gekookt voor jullie. Kunnen jullie het komen halen?”
Het is Hussain aan de telefoon en hij klinkt opgewekt, maar ook wel trots.
Sinds zijn jonge vrouw Zahra uit Pakistan is gearriveerd straalt hij van geluk. Hun verhaal is maar een van de vele die we mochten leren kennen bij Praatpunt.

WIJNDOMEIN HOOGSTRATEN WORDT GROTER

Annoa Depauw van het Wijndomein Hoogstraten

Tot enkele jaren geleden had men jou vreemd aangekeken bij de vraag of je al een Hoogstraatse wijn geproefd had.
Nochtans was er al ten tijde van de Romeinen Belgische wijnbouw en was er in onze provincie in de zestiende eeuw sprake van wijngaarden.
Het is vandaag niet anders, want tussen de aardbeiserres in de Minderhoutsestraat staan er sinds enkele jaren ook hier wijnstokken. Dit wijndomein is recent zelfs nog flink uitgebreid.

Skypegesprek AMBASSADEUR VAN EEN SPAANSE HAVEN

Jos Herrijgers, een ambassadeur van een Spaanse haven

Jos Herrijgers – ‘af Meer’ – maakt al meer dan dertig jaar het mooie weer in Algeciras.
Deze Spaanse stad telt 123.000 inwoners ligt tegenover Gibraltar, op een van de meest strategische en drukst bevaren routes ter wereld.
Door zijn werk en leven is Jos er uitgegroeid tot een van de meest gedreven ambassadeurs van de haven.

HET UUR VAN DE WAARHEID…

De Wortelse "topambassadeurs" in de stuurgroep

Met hun ‘synthesenota Wortel 2020 – 2030’, afgerond op 1 maart 2021, legt Ar-tur een document op tafel met uitstekende ideeën en een massa voorstellen om van Wortel nog een mooier dorp te maken dan het al is.
Het is nu aan het stadsbestuur om zoveel mogelijk van de mooi geformuleerde voorstellen te realiseren, want daar gaat het uiteindelijk om. De nota ligt er alvast, nu volgt onherroepelijk het uur van de waarheid.

EN OOK: Stad zet in op inburgering en integratie • Dorien Van Der Velden fietst alleen nog voor het plezier • Straat in De Maand: Hoefijzer in Hoogstraten • Kolonie inspireert Clochard Spirits • De natte droom van Hoogstraten, aflevering 8: Een gazondolk in de grond • Een nieuwe thuis voor mensen in armoede • Een bezige bij in het Stedelijk Museum • Dichters in de Kolonie • Plezant zwerfvuillied maakt komaf met een ergerlijk probleem • Verdwijnt het Rozenkranspark helemaal?  • Het verhaal van 55.000 landlopers staat online  • De sportieve familie Everaert: “Lopen is de rode draad in ons leven”   • Ook buiten fitnessen blijkt erg in trek  • en zoveel meer…