In dit nummer

SAM VLOEMANS: “MUZIEK BRENGT MENSEN BIJ MEKAAR”
Sam VloemansZestien jaar geleden zaten we in Meer bij Sam aan tafel voor een babbel met een nog prille twintiger. Nu goed zestien jaar later heeft hij op zowat alle podia van België gestaan. Hij heeft getoerd door Europa en Amerika, in concertzalen, kleine cafés en clubs.


WHAT THE F*** IS HAPPENIN’? – LEUTEN* MET EQUAL IDIOTS
Equal IdiotsZaterdagvoormiddag in de Gravin Elisabethlaan alwaar ik een tas *koffie zal slurpen met de kapoenen van Equal Idiots ten huize Bruurs. Niet Pieter opent de deur, wel Thibault die hier ongetwijfeld ‘enfant terrible’ aan huis is. Ik voorzie koffiekoeken met podding en chocolat. Met succes zo blijkt!


KATHARINATOREN ANDERHALF JAAR IN DE STEIGERS
KatarinawerfHalf november wordt de toren van de Sint-Katharinakerk in de steigers gezet en start de restauratie van de 105 meter hoge trots van Hoogstraten. Als alles volgens plan verloopt, zijn de werken in april 2019 voltooid. Rond de toren zal het maandenlang één grote bouwwerf zijn.


EEN CHRISTELIJKE ZUSTERKERK IN DE BEGIJNHOFKERK
Roemeens-Orthodoxe Christelijke vieringSinds 2012 is er elke zondag in de begijnhofkerk een viering van de Roemeens-Orthodoxe Christelijke kerkgemeenschap. Het zijn druk bijgewoonde, aangename vieringen die een combinatie vormen van ingetogenheid en eerbied met een ongedwongen familiale sfeer.


EN:  Meer (en… internationale!) treinen in Brecht-Noorderkempen, Politieke delegatie terug uit Benin, Rusthuis en verkaveling wachten af, Standaardwerk over landlopers uitgebreid, Hoogstratenaren presteren sterk met zonnewagens in Australië, Grote facelift voor Transportzone Meer, Tytgat Chocolat met Hoogstraats accent, Nabil Khemir in concert… maar nog zoveel meer!

Dit nummer kopen? Of graag een abonnement?