September 2017

EDITH WOUTERS OP ZOEK NAAR HET DNA VAN DE KEMPEN
Edith Wouters en de Kempenatlas“De Kempen zijn zo stil”, zong Hugo Matthysen ooit. Maar zijn ze eigenlijk nog wel stil? En wat zijn ze eigenlijk nog?
Architecte Edith Wouters probeerde die vragen te beantwoorden en startte de Kempenatlas op, met o.a. een lijvig boek en een tentoonstelling in de Warande. Een gesprek.

VAN ROEY MAG “’T GASTENHUYS” BOUWEN
Nieuwbouw 't GastenhuysHet oud rusthuis verdwijnt. De firma Van Roey zorgt voor een nieuwbouw maar moet nog een bouwvergunning krijgen. Of ze ook het fiat zal krijgen valt af te wachten. Het gebouw is “beeldbepalend” en de gemeente heeft een zorgplicht voor onroerend erfgoed. Voor zover we weten zijn hierover geen gesprekken gevoerd met Erfgoed.

ROCKIN’ ROUND KATHARINA
Rockin' round Sint Katharina (in dit geval Pagan Baby)Rockers in Hoogstraten.. Wie zijn ze, wat doen ze en euh… met wie doen ze het?
En waarom doen ze het eigenlijk nog in deze Spotify-tijden waarin dj’s de plak zwaaien? En wat schuift dat nog, al dat gerocketok? Of doen ze het gewoon voor de grieten en de Noordkempische roem?

MEETRIA BLAAST 10 KAARSJES UIT EN BLIJFT GROEIEN
Het bestuur van Meetria: Benny Aerts, Walter Vorsselmans, Ruud Sprangers, Patrick Damen en Bart Van Linder.Bert Martens kennen we al. Maar ook anderen presteren sterk. Ad Siemons werd tweede in zijn categorie in de Iron Man van Mallorca. Jorn Van Bergen (25) plaatste zich voor het WK kwarttriatlon in Rotterdam. Alle drie zijn ze gestart bij Meetria. De club bestaat 10 jaar, heeft een nieuw bestuur en groeit nog. Tijdens “Sterke Peer” in Wuustwezel plaatsten 6 Meetrialeden zich voor het EK in Schotland 2018.

ALLE JONGEREN LATEN PARTICIPEREN
Jeugdraad HoogstratenHoogstraten heeft verschillende adviesraden. De jeugdraad is er daar een van. Vijf keer per jaar komt de jeugdraad samen. Telkens staat er een welbepaald thema op de agenda. Kaat Nobelen en Lien Haest zitten al enkele jaren in de stuurgroep die de werking in goede banen leidt.

 

En ook: De Berrie terug in het straatbeeld, Wortel, mijn dorp, anno 2040, Een logische zaak, Welkom in Hoogstraten, Stedenband krijgt positieve evaluatie,  bijna 40 bladzijden dorpsnieuws, 7 bladzijden sportnieuws en zoveel meer!