In dit septembernummer

GROENTEN & BLOEMEN
September 2019 - Hoogstraten in Groenten en bloemenHet derde weekend van september organiseert de VVV de 21ste editie van “Hoogstraten in Groenten & Bloemen”, een evenement dat maar mogelijk is dankzij de inzet van een groot aantal vrijwilligers.
Wij spraken met ontwerper Tom De Houwer en met drie sterkhouders achter de schermen: Guy Rigouts, Louis Geerts en Jacqueline Van Den Heuvel.

 

 


HOGE MOLENS VANGEN VEEL WIND…
Drie jaar geleden drukten drie vrouwen in Meer de rode knop in voor de start van drie nieuwe windturbines: Vlaams minister Annemie Turtelboom, burgemeester Tinne Rombouts en gouverneur Cathy Berx.
Op dat moment waren dat de hoogste windmolens van het land. Iedereen fier, maar er was een storm aan voorafgegaan.
Ook vandaag hangen er weer onweerswolken over de plaatsing van nieuwe windmolens…

 


MARIJN COERTJENS, MEESTERCHOCOLATIER MET WORTELSE ROOTS Marijn Coertjens - meesterchocolatier
Marijn leerde bakken in VTI Spijker in Hoogstraten. Maar daarna volgde een onuitgegeven vervolg.
Als meesterchocolatier maakte hij werken voor David Beckham, Elton John, Kobe Bryant, Hugh Jackman, Lewis Hamilton, Cindy Crawford en andere groten van onze wereld.
Hij werkte voor Louis Vuitton, Tiffany, Rolex, Van Cleef & Arpels, Rolls Royce…
Redenen genoeg om hem een bezoekje te brengen.

 

 


CONCERTZAAL DE SINGER: EEN PAREL AAN DE KROON
De Singer ontving in 2018 de Rijkevorselse Cultuurprijs (op de foto: vrijwilligers-medewerkers Jan Huybrechts en Ruud Vervoort)Al meer dan 15 jaar organiseert De Singer jazz-, rock- en bluesoptredens en stand-upcomedy.
65 optredens per jaar is een hele prestatie. Deze Rijkevorselse club is dan ook ondertussen wijd en zijd bekend.
Hoog tijd voor een kennismaking dachten wij.
We spraken met Luc De Vrij, één van de initiatiefnemers en Jan Huybrechts, ex-Meerlenaar en één van de talrijke vrijwillige medewerkers.

 


En ook: Jan Verschueren skypet vanuit Zweden Oogststraten: het Groentenhuisje Dit is onze straat: de Zandstraat in Wortel Beroep tegen de biogasinstallatie Veelbelovend najaarsprogramma Zaal Cecilia “De Kleine Strijders” Werelddag Dementie Het Gildefeest in Meerle de kansarmoede-index in Hoogstraten CoderDojo, digitale workshops in Hoogstraten de Academie voor Muziek en Woord breidt uit 50 jaar Chiro Meer en zoveel meer!