In dit septembernummer

DORIEN VAN DE POEL: “IK HOU VAN UITDAGINGEN”

De Hoogstraatse Maand - september 2020Als we aanbellen ten huize van Dorien Van de Poel worden we hartelijk uitgenodigd om in de tuin het gesprek verder te zetten.
Dorien is met het gezin net terug van een drie weken durende roadtrip door België. De caravan staat nog op de stoep, de sfeer is relaxt, de kindjes zijn braaf, onze mondmaskers gaan er even af en ons vragenuurtje kan beginnen.
Dorien Van de Poel, de snelste vrouw van Hoogstraten bij de Masters W35, is aan het woord.

 


CULTUUR MET DE C VAN CORONA… OF DE K VAN KATER?

Equal IdiotsEr kwamen steeds meer alarmsignalen uit en over de cultuur- en ontspanningssector in ons land. Zowat de helft van de betrokkenen zou het risico lopen om binnen het jaar de boeken te moeten sluiten.
Zullen de coronamaatregelen ook hier voor een enorme kater zorgen?
“Zien jullie het nog zitten?”, vroegen we aan een aantal Hoogstraatse spelers. 

 


MOET OOK JEROOM VAN AERTSELAER VAN ZIJN SOKKEL?

Jeroom Van AertselaerIn Engeland en Amerika werden standbeelden van slavenhandelaars of koloniale overheersers omvergehaald. In ons land was vooral Leopold II kop van jut. Standbeelden werden beklad, straatnamen geschrapt.
Ook de Hoogstraatse missionaris Jeroom Van Aertselaer liet als Algemeen Overste de Scheutisten de evangelisatie in Congo opstarten. Zelf reisde hij er ook naar toe.
Is er reden om ook hem figuurlijk van zijn sokkel te halen?

 

 


Als een vis in vele muzikale watertjes
HOE ZOU HET ZIJN MET… EDDY SABBE?

Eddy SabbeIn februari 1998 interviewde de Maand Eddy Sabbe, als één van de vele immigranten in het Hoogstraats onderwijs.
Nogal wat aandacht ging toen ook naar zijn Zaïre-verleden.
Ondertussen, 22 jaar later, zijn er andere verhalen te vertellen. Over muziek en sport bijvoorbeeld…

 

 

 

 


HILT RIGOUTS KIJKT TERUG OP 27 JAAR LOKAAL ONWIKKELINGSBELEID

Hilt RigoutsBegin juni trok Hilt Rigouts figuurlijk de deur van het stadhuis achter zich dicht, midden in de lockdown. Bijna al de collega’s werkten van thuis uit. Niet het ideale moment om afscheid te nemen en het pensioen in te stappen. Maar veel medewerkers vonden de weg naar Wortel om hun collega op een gepaste manier alle succes toe te wensen.
Als motor van de noord-zuidwerking van de stad en bezielster van de Hoogstraatse Stedenband verlegde Hilt beslist meer dan een steen in het mondiale beleid van Hoogstraten.

En ook: Femke Brosens van beroeps naar master Wonen in de Borselhoeve in Minderhout Wanneer competitiesport in het Hoogstraatse? Horeca in de Bonte Beestenboel Persoonlijk geraakt door Sis Matthé De Nieuwe Spetser houdt ermee op en zoveel meer…

Een abonnement?Dit nummer kopen?