OP STAP – DÉ HOOGSTRAATSE KALENDER  Op stap... in Hoogstraten  Mail hier nu je activiteit door!

Op Stap in: Alle dorpenHoogstraten-dorpMeerMeerleMeersel-DreefMinderhoutWortel

Weergaven navigatie

Evenement weergaven navigatie

Vandaag

Recurring

🗓 “HOUT” – expo (& lezing, optredens/theater) – Hoogstraten-dorp

Zaal Pax Hoogstraten Dokter Versmissenstraat 3, Hoogstraten

Dominique Van Huffel (°1962) is grafisch vormgever en fotograaf. Zijn werk was te zien in binnen- en buitenland en in magazines en tijdschriften. Hij heeft echter ook altijd een passie gehad voor tekenen en natuur. Tijdens de lockdown trok hij eropuit in de natuur rond zijn woonplaats, Wortel Kolonie en het Merkske. Dat resultaat is

🗓 Lezing: “Van mammoet tot Big Mac” – Hoogstraten-dorp

Bibliotheek Hoogstraten Lindendreef 1 b, Hoogstraten

Dokter Staf Henderickx vertelt het verhaal achter wat op ons bord ligt. Een fascinerend relaas over de zeven vette en magere jaren in Egypte, de eerste voedselbanken in het oude Rome, middeleeuwse kapoenen, de gouden appels van Columbus, vegetariërs tegen wil en dank, en het haringmirakel tijdens de Tweede Wereldoorlog. Maar ook over pesticiden, smaak-,

🗓 Tractor Kerstlichtparade – Meer

Meerdorp Meer

Kerstlichtjesparade in het dorp, inclusief een kinderkerstlichtjesparade met versierde traptractors en gocarts. Na het succes van vorig jaar breit de Landelijke Gilde Meer een vervolg aan deze verlichte tractorrun: op het pleintje achter de oude bibliotheek duidt een kundige jury de mooiste tractor aan. Hier is er die avond ook een winterbar.

🗓 Lezing: “Turfwinningen in onze regio” door Hans Van Engen – Wortel

Bezoekerscentrum De Klapekster - Wortel Kolonie 41, Wortel

De impact van de turfwinningen op ons landschap is heel groot geweest, zeker net over de grens. Die impact werd duidelijk gemaakt tijdens een recente voorstelling van een fotoboek over de natuur in de baronie Breda. Landschapsarchitect Hans Van Engen verdiepte zich onder meer in het ontstaan van landschappen.

Gratis
Recurring

🗓 Leren programmeren – Hoogstraten-dorp

Bibliotheek Hoogstraten Lindendreef 1 b, Hoogstraten

Zelf een alarmsysteem maken voor je kamer, robots laten doen wat jij wil, een geheime en gecodeerde chatapp maken of een digitale dobbelsteen
CoderDojo is bedoeld voor jongeren tussen 7 jaar en 18 jaar.

Gratis

🗓 Kerstmarkt – Wortel

Dorpsplein De Boomkes - Wortel Worteldorp 28, Wortel

Inwoners en verenigingen van Wortel bieden onder een sfeervolle kerstverlichting diverse versnaperingen, snuisterijen en handwerkjes aan. Om 19.30 uur brengt zangkoor De Zingende Kempen sfeervolle kerstliederen. 

🗓 Aperitiefconcert met Wuf – Meerle

Sint Salvatorkerk - Meerle Kerkstraat 2, Meerle

Wuf, een Mjeelse meidengroep, treedt op met begeleiding van Kris Hendrickx op gitaar. Kaarten koop je in Meerle bij Den Boergondiër, Kippenwinkeltje Stoffels, de Spar of ’t Winkeltje, in Hoogstraten bij de Toeristische dienst of reserveren via kerststalmeerle@outlook.com.

Sint Luciaviering – Meersel-Dreef

Sint-Luciakapel - Meersel-Dreef Meersel 24, Meersel-Dreef

De eucharistieviering zal worden voorgegaan door Pater Kenny en gewoontegetrouw worden afgesloten met een gezellig samenzijn, onder het genot van een glaasje warme chocomelk of glühwein.

🗓 Het januarinummer wordt afgesloten

De Hoogstraatse Maand Begijnhof 27, Hoogstraten

Wil je graag iets laten publiceren in het januarinummer?
Stuur het dan tijdig door!
De eindredactie sluit alles af op dinsdag 13 december.

Recurring

🗓 Bloed geven – Meer

Gemeentelijke gemengde lagere school - Meer Terbeeksestraat 6, Meer

Jij kan zomaar het leven van iemand redden! Gewoon door bloed te geven. Het vraagt amper een klein uurtje van je tijd.

🗓 Kerstmarkt ‘t Dreefke – Meersel-Dreef

Dreefke Kapelweg 2, Meersel-Dreef

Nu het allemaal weer kan, organiseert de ouderraad van basisschool ’t Dreefke weer een kerstmarkt, waarbij van alles te doen zal zijn. Eenieder is bij deze dus van harte uitgenodigd, enerzijds omdat het plezant is en anderzijds om de spaarkas te spijzen.

Recurring

🗓 Spelletjesavond – Wortel

Natuurpunt Markvallei is een vereniging en het woord zegt het zelf: Ze willen graag mensen verenigen. I.s.m. de bib van Hoogstraten organiseren ze verschillende spelletjesavonden waar sfeer en gezelligheid centraal staan. Een kaartje leggen, verschillende bordspelen.. het kan allemaal! Telkens zonder in te schrijven.

Recurring

🗓 Kerststal in Castelré

Cafe In Holland - Castelré Schootsenhoek 23, Castelre

De kerststal bij café In Holland kan je bezoeken van 17 december tot 8 januari 2023. Ook dit jaar staan levende beelden in de stal op 18, 25 of 26 december. Op dinsdagen 20 december en 3 januari is de stal en 't café gesloten.  

Recurring

🗓 Kerststal in de Kolonie – Wortel

Kerststal Wortel Kolonie Kolonie 14, Wortel

Het wachthuisje op de hoek van de Kolonie en de Boulevard doet weer dienst als kerststal. Wandel er eens langs en drink een warme drank of borreltje. De kerststal is open op 17 en 18 december, van 23 tot 31 december en van 2 tot 8 januari. De stal opent telkens vanaf 13.00 u.

🗓 Kerstmarkt in De Klimtoren – Meerle

School De Klimtoren - Meerle Ulicotenseweg 1, Meerle

Alle kraampjes staan opgesteld op de speelplaats van de lagere school. Je kan er genieten van de gezellige sfeer met een lekkere wafel en een warm drankje terwijl je luistert naar de engelenstemmetjes van het schoolkoor 'De Brommende Trommen'.

🗓 Kerstparade met verlichte tractoren

Hoogstraten stad Hoogstraten

Groene Kring trekt met een lange rij feestelijk verlichte tractoren en landbouwvoertuigen door de dorpen van Meer, Minderhout, Hoogstraten en door Rijkevorsel. Rond 17.30 uur vertrekken een zeventigtal landbouwvoertuigen via Minderhout, Hoogstraten en Achtel tot Rijkevorsel, om dan terug te keren naar het eindpunt aan Coöperatie Hoogstraten. Daar is iedereen welkom om de tractoren van

🗓 Kerstconcert “Angels’ Carol” – Hoogstraten-dorp

Sint Katharinakerk - Hoogstraten Vrijheid 153, Hoogstraten

Het Piuskoor brengt een mooie en originele selectie van kerstliederen. Onder de leiding van Kaat Vissenberg en met de muzikale omlijsting van een strijkersensemble en pianist Olivier Tienpont, brengt het koor werken van onder meer Bach, Pachelbel en Vivaldi, evenals hedendaagse componisten.

🗓 Concertavond “Kerstklanken” – Meersel-Dreef

Kloosterkerk Meersel-Dreef Dreef 38, Meersel-Dreef

Voor dit kerstconcert krijgt de fanfare versterking van zangeres Martine de Jager en Pater Kenny op orgel. Martine de Jager brengt twee nummers met muzikale begeleiding van de fanfare; pater Kenny vertolkt ‘Away in a Manger’ op orgel samen met de fanfare. Op het programma verder gevarieerde en sfeervolle kerstmuziek.

€ 5

🗓 Foto-excursie naar de Blakheide – Beerse

Parking Blakheide Blakheide 13, Beerse

Foto-uitstap naar het mooie natuurgebied de Blakheide in Beerse. De foto-uitstappen zijn telkens bedoeld om de deelnemers de kans te bieden van mekaar te leren.

Recurring

🗓 Koloniewandeling – Wortel

Bezoekerscentrum De Klapekster - Wortel Kolonie 41, Wortel

Elke derde zondag van de maand organiseert Natuurpunt Markvallei een gratis gegidste wandeling in Wortel Kolonie.
Op deze manier wil de natuurvereniging geïnteresseerden kennis laten maken met...

Gratis

🗓 Cecilia Roots Matineeconcert: Whispering Woods

Zaal CeCilia - Hoogstraten Gelmelstraat 6 a, Hoogstraten

Whispering Woods: twee oude Kempense zielen vonden elkaar in de liefde voor oude blues, jazz, country en ragtime - muziek uit een periode waarin het verhaal en het lied centraal stonden. 

Is je activiteit al gemeld aan onze medewerkers? Mail hier nu je tekst (eventueel met foto) door!

Op stap in: Alle dorpen – Hoogstraten-dorp – Meer – Meerle – Meersel-Dreef – Minderhout – Wortel